Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Merkezi İlk Sempozyumunu Gerçekleştirdi…

21 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Merkezi Sempozyumu Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt’un açılış konusmasıyla başladı. Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özsöz ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Mocan Kuzey’in destekleri ile gerçekleşti.

Sempozyumda mühendislik ve sağlık alanında birçok yetkilinin Yapay Zekanın uygulama alanı bulduğu alanlar, halen yürütülmekte olan projeler ve birçok ilginç konu tartışıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fadi Al-Turjman sempozyumun Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapılacak olan bir seri toplantının ilki olduğunu ve tüm katkı ve işbirliğine açık olduğunu vurguladı.