T.C. ve 3. Ülke Uyruklu Tüm Öğrencilerin Dikkatine!

Öğrenci İzinleri (Öğrenci Muhacereti)

“Fasıl 105 yabancılar ve muhaceret yasası uyarınca ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören tüm yabancı uyruklu öğrencilerin ilk adaya giriş tarihinden itibaren 90 gün içinde öğrenci izni almaları gerekmektedir.” İçişleri bakanlığı’nın www.icisleri.gov.tr.tr bilgi edinebilirsiniz.

T.C. ve 3. ülke uyruklu tüm öğrencilerin, KKTC muhaceret yasası gereği öğrenci izni almaları zorunlu olup muhaceret işlemlerini tamamlamaları için son tarih 25 Mart 2019‘dur. Muhaceret işlemlerini yapmayan öğrencilerin ülkeye giriş çıkışı esnasında yaşayacakları sorunlardan kendileri sorumludur.

Not: Ülkeye giriş çıkış esnasında öğrenci belgesini ibraz eden öğrencilerin para cezasından muaf tutulmasına ilişkin uygulama 30 Eylül 2018 tarihinden itibaren sona ermiştir. Bu tarihten sonra geçerli öğrenci izni bulunmayan öğrencilere, fasıl 105 yabancılar ve Muhaceret Yasası’nın öngördüğü cezalar uygulanacaktır.

Online öğrenci ikamet izin portalı: https://permissions.gov.ct.tr/login

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Öğrenci İşleri Müdürlüğü